Sportfysiotherapie heeft een groot aantal overeenkomsten met reguliere fysiotherapie. Echter is de fysiotherapeut afgestudeerd aan de Masteropleiding Sport Fysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort.

De sportfysiotherapeut is de specialist in beweging, en is in staat om een zeer goede analyse te kunnen maken van de door u uitgekozen sport. Dit kan van zeer groot belang zijn bij het terugkeren naar uw sport na een blessure (Return To Play), maar bijvoorbeeld ook preventief, om risicofactoren in kaart te brengen in aanloop naar een sportevenement waaraan u zou willen deelnemen. Ook voor mensen die te maken hebben met een (chronische) aandoening en graag (weer) willen gaan sporten kan de sportfysiotherapeut de juiste persoon zijn. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die (weer) wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Met een (sport)specifiek behandelplan, de juiste begeleiding en advisering werkt u samen met de sportfysiotherapeut naar een zo snel en veilig mogelijke manier om weer in te kunnen stromen in uw sport, zowel op recreatief niveau als op topsportniveau.